Lavastone

Op het gebied van productie van vloeren staat de ontwikkeling uiteraard nooit stil. Dat betekent onder meer dat er steeds weer verbeterde uitvoeringen op de markt komen. De toevoeging van een specifiek bestanddeel, zoals bij een lavasteen gietvloer is daar een voorbeeld van. Er is simpelweg sprake van de toevoeging van lavasteen aan een gietvloer. De combinatie kunsthars/epoxy en lavasteen zorgt voor een extremiteit als het gaat om het slijtvaste, krasvaste en waterdichte karakter. In dat opzicht zorgt deze ontwikkeling zelfs voor een nieuwe generatie naadloze vloeren.

Lavasteen gietvloer: extreem krasbestendig

Lavasteen vloeren zijn van zichzelf krasbestendig. Lavastone heeft ook een gietvloer variant, waardoor de uitstraling rustiger is en het minder betonlook effect heeft. Bovendien geldt dat er allerlei andere manieren zijn om de vloer te beschermen tegen krasjes, zoals door vloerbeschermers in de vorm van viltjes onder stoelpoten.

Indien de voorkeur uitgaat naar extreme krasbestendigheid dan is de keuze voor een lavasteen gietvloer/smeervloer de beste. Dit type natuursteen is zelfs te vergelijken met graniet als het om de extreme hardheid of duurzaamheid gaat.

Het is dan ook niet voor niets dat lavasteen niet alleen als bestanddeel van een gietvloer/smeervloer geschikt is. Ook in de meubelindustrie is dit type natuursteen populair om te gebruiken, zoals voor werkbladen en tafels.

lavastone
Betoncire & Betonlook Gouda

 

Voordelen lavasteen 

 

Er zijn diverse voordelen van toepassing met lavasteen. Zo zijn er de standaard voordelen die aan een gietvloer gekoppeld zijn.

Het gaat dan onder meer om het naadloze en hygiënische oppervlak met een gesloten structuur, zodat er een vloeistofdicht karakter ontstaat. Ook is er al sprake van slijtvaste en krasvaste eigenschappen door de afwerking met een topcoating. Of desgewenst met een extra topcoating om de slijtvaste en beschermende eigenschappen naar een hoger niveau te tillen.

De eenvoud van het onderhoud is eveneens een voordeel, maar bovenal telt uiteraard de prachtige uitstraling die in een kleur naar keuze te realiseren is. Het grootste verschil met een reguliere gietvloer en een lavasteen gietvloer is de extreme slijtvastheid. 

 

Kleur en design

 

Uiteraard is het mogelijk om een lavasteen gietvloer een natuurlijke uitstraling te geven door met de kleur rekening te houden.

Er zijn enorm veel kleurtinten beschikbaar om de vloer de uitstraling en sfeer te geven die u wenst.

Een voordeel is bovendien dat lavasteen of ook lavastone gietvloeren uv-bestendig zijn.

Hierdoor is er sprake van duurzaamheid als het gaat om het behouden van de authentieke kleur van de vloer.

Maak de beste keuze

Wij informeren u uiteraard graag uitgebreid over alle mogelijkheden van onze gietvloeren in uiteenlopende samenstellingen. Wij zijn deskundig en houden zowel met uw wensen als met de ruimte rekening. Een lavasteen gietvloer kan de beste keuze zijn, maar er is dus met allerlei aspecten rekening te houden. Maak daarom een afspraak met onze expert en bezoek de showroom in Oudewater.